Skab et sanserum derhjemme eller på arbejdspladsen

Kategori: Nyheder
dato: 30 jan, 2019

Et sanserum har vist sig at have positiv effekt på mange forskellige målgrupper. Hos Ranplay.dk kan du finde et stort udvalg af forskelligt legetøj indenfor kategorien Snoozle, der er et hollands fænomen til stimulering af sanserne.

I første omgang skulle det hollandske fænomen Snoezelen være en behagelig aktivitet for børn og voksne med fysisk og psykisk udviklingshæmning, men det viste sig efterhånden at have effekt på rigtig mange forskellige mennesker, både børn og voksne, men også eksempelvis personer med ADHD, autisme, psykiske lidelser, demens og PTSD. Det har som fænomen eksisteret siden 1970’erne.

Ordet Snoezel er en sammentrækning af de to hollandske ord ”snuffelen” og ”dozelen”, som betyder ”snuse” og ”døse”. Det ligger altså i orden, at det handler om sanserne, og at det er noget med at opleve en fred og ro. Helt konkret handler det om at skabe sanserum fyldt med forskellige elementer som eksempelvis lys-sanse-æg, og lys-sanse-kugler, lysstjerner og terninger med skiftende farver og lysstyrker, lystønder, som også skifter farver, terapi-bassiner i forskellige farver med bassin-kugler og terapi-kugler i valgfrie farver.

Det, man altså som bruger gerne skal få ud af disse sanserum, er en rolig stimulering af sanserne og bearbejdning af sanseindtryk, som det eksempelvis kan være udfordrende for folk med psykiske lidelser. Hvis du vil vide mere om, hvad netop dette snoozle er, og hvis du kunne tænke dig at skabe et sanserum enten derhjemme, i dine børns institution eller på din arbejdsplads, så besøg Ranplay.dk.

Sponsoreret