Det er altid en god idé med hestefoder til din hest

Kategori: Uncategorized
dato: 12 jan, 2023

De fleste heste lever primært af foder såsom græs, wrap og hø. Men det er ikke altid, at energiindholdet og vitamin- og mineralindholdet i denne type foder er helt optimalt for din hest. Derfor vælger mange hesteejere også at give hestefoder til deres hest. 

Hvis du giver din hest hestefoder, får hesten en mere koncentreret mængde af både vitaminer og mineraler, hvilket er godt for den. Der findes mange forskellige slags hestefoder på markedet, så du kan altid finde det helt rigtige foder til lige netop din hest. 

Vælg mellem disse slags hestefoder

Der findes en del hestefoder, hvorfor du kan vælge det bedste til din hest. Det kan naturligvis virke en smule uoverskueligt at skulle købe det rigtige hestefoder, når der er så meget at vælge mellem. Herunder kan du få et overblik over, hvilke slags hestefoder der findes: 

Fuldfoder

Fuldfoder er en sammensat fodertype, så dette foder dækker hestens behov. Du skal blot huske at anvende den korrekte mængde. 

Kraftfoder

Kraftfoder er en form for foder, der indeholder energi. Denne type foder er ideel til at dække hestens behov for både vitaminer og mineraler. Dog er det nødvendigt, at foderet gives i den helt rigtige mængde.

Krybbefoder

Når det kommer til krybbefoder, er der tale om al den slags foder, der betegnes som tilskudsfoder eller kraftfoder. Det er altså foder, der gives til hesten ud over det daglige grovfoder.

Tilskudsfoder

Tilskudsfoder er den form for foder, der supplerer hestens daglige foder. Det kan eksempelvis være foder med et højt fiberindhold.

Sponsoreret